AFCA Supportersclub: Vertrek Vermeer naar feyenoord voelt als ‘messteek in de rug’

Ajax en feyenoord kondigden eerder vandaag aan dat Kenneth Vermeer per direct van Amsterdam naar rotterdam vertrekt. De 28-jarige doelman had bij Ajax te maken met concurrentie van Jasper Cillessen en die strijd wilde hij niet nog een compleet seizoen verliezen. Zelf legde hij al uit dat hij voor zijn kans wilde gaan in rotterdam-Zuid, maar onder de supporters leeft wel wat onvrede.

De achterban van Ajax, die verenigd is in de AFCA Supportersclub, brengt maandag een statement naar buiten. Normaal gesproken bemoeit men zich helemaal niet met het transferbeleid van Ajax, zowel het aankoop- als het verkoopbeleid. De rechtstreekse overgang van keeper Vermeer naar aartsvijand feyenoord maakt echter ook bij de fans het één en ander los. “Niets opportunistischer dan de voetbalwereld, en daar doen we niet aan mee. Bovendien, wie er ook spelen in het Ajax shirt, wij blijven altijd achter onze club staan. Het vertrek van onze doelman doet echter veel pijn.”

“Uitgerekend naar….”, vervolgt het statement. “Het voelt voor heel veel supporters als een messteek in je rug. Natuurlijk zijn we zijn fantastische reddingen en bijdrage aan de afgelopen vier kampioenschappen niet vergeten. We gunden Vermeer alles, behalve dit”, aldus de AFCA Supportersclub. “Sportief gezien kan dit onmogelijk een stap voorwaarts worden genoemd. Wij zijn nog steeds verbijsterd.”

“Clubliefde en trouw zijn voor onze vele geweldige supporters wel een vanzelfsprekendheid, die kosten noch moeite besparen om Ajax waar ook ter wereld te steunen, door weer en wind sfeeracties voorbereiden en veel vrije tijd in de club steken. Het blijken eens te meer betrekkelijke begrippen. Voor Ajax-supporters was het gisteren in meerdere opzichten een zwarte dag.”

Tekst: VoetbalzoneAFCA Supportersclub

Related posts