There are no ads, please add some


De Boer gunt Blind toptransfer: ‘Bedankt voor de vier landstitels’

Frank de Boer gunt Daley Blind zijn transfer naar Manchester United. De Amsterdammer trok zaterdag voor bijna achttien miljoen euro de deur bij Ajax achter zich dicht.

‘Gefeliciteerd met je transfer naar Manchester United en bedankt voor de vier landstitels op een rij’, tweette De Boer zaterdag. Blind maakt voor bijna achttien miljoen euro de overstap naar Manchester United, waar hij wordt herenigd met oud-bondscoach en manager Louis van Gaal.

Ajax maakte zaterdagochtend het vertrek van Blind wereldkundig. De middenvelder, die ook als linksback of centrale verdediger in een driemansdefensie uit de voeten kan, is na Angel Di Maria, Ander Herrera, Luke Shaw en Marcos Rojo de vijfde topaankoop van Van Gaal bij United.

Blind doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 7 december 2008 tegen FC Volendam in de hoofdmacht. In totaal speelde hij 143 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse club, waarin hij drie keer scoorde. Naast vier landstitels veroverde Blind vorig jaar met Ajax ook de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerde posts