DALEY BLIND VOOR 18 MILJOEN NAAR MANCHESTER!

Daley Blind zet zijn carrière voort bij Manchester United. De club van manager Louis van Gaal heeft vrijdagavond een akkoord bereikt met Ajax, meldt Mike Verweij van De Telegraaf op Twitter.

Blind stond al langer op de nominatie om de overstap naar Old Trafford te maken en de transfer lijkt nu definitief beklonken. Manchester United betaalt volgens het dagblad achttien miljoen euro voor de middenvelder, die ook als linksback en centrale verdediger in een driemansdefensie uit de voeten kan.

Dat bedrag kan verder oplopen als Blind onder meer een minimum aantal wedstrijden speelt en als Manchester United zich voor de Champions League plaatst. Blind is na Siem de Jong (Newcastle United) de tweede sleutelspeler van Ajax die de Arena deze zomer verlaat.

Marc Overmars, technisch directeur van Ajax, waarschuwde deze week dat een transfer van Blind alleen mogelijk was bij de ‘absolute hoofdprijs’. “Ons doel is eigenlijk om het team een beetje bij elkaar te houden. Dus wij willen Daley ook helemaal niet kwijt. Dan zijn we geslaagd in ons doel.”

Blind is na Marcos Rojo, Angel Di Maria, Ander Herrera en Luke Shaw de vijfde miljoenenaankoop van Van Gaal bij Manchester United. De Engelse grootmacht is het seizoen dramatisch begonnen, met nederlagen tegen Swansea City en het nietige MK Dons, terwijl Sunderland met moeite op een gelijkspel werd gehouden. Dit weekend is promovendus Burnley de tegenstander.

Related posts