There are no ads, please add some


Clublegende twijfelt aan Blind: ‘Goede speler, maar is het een middenvelder?’

Ajax en Manchester United maakten zaterdagochtend bekend een akkoord te hebben gesloten over de transfer van Daley Blind naar Engeland. United betaalt Ajax zo’n 17,5 miljoen euro voor de 24-jarige verdedigende middenvelder en praat dit weekend met Blind over zijn eigen voorwaarden: daarna wordt hij medisch gekeurd. Paul Scholes is benieuwd hoe de transfer zal gaan uitpakken voor the Red Devils.

Scholes kwam van 1992 tot 2013 uit voor United en zag in die twee decennia tal van spelers komen en gaan. Zaterdag schoof hij aan bij BT Sport voor de analyse van de wedstrijd Burnley-Manchester United en werd hij meteen geconfronteerd met het nieuws dat United en Ajax akkoord zijn over Blind. “Ik ben er niet zeker van op welke positie hij zal gaan spelen bij de club”, reageerde Scholes. “Ik denk niet dat hij sterk genoeg is om als linksback te gaan spelen in Engeland.”

“En de enige andere plek waarop we hem kunnen gebruiken lijkt het middenveld te zijn, centraal. Hij is een hele goede voetballer, maar is hij ook het antwoord op de huidige problemen? We zullen geduld moeten hebben, we zullen het wel zien. We weten eigenlijk niet echt goed wat zijn positie nu is. En United kan zich geen risico’s permitteren: ze hebben degelijke, goede centrale middenvelders nodig. Blijkbaar hebben ze daar niet naar gezocht of hebben ze die niet gevonden. Blind is een goede voetballer, maar is het wel een centrale middenvelder?”, vraagt Scholes zich hardop af.

Gerelateerde posts