There are no ads, please add some


Boilesen hoopt op zorgeloos seizoen

Nicolai Boilesen lijkt zich opmaken voor het eerste volledige seizoen bij Ajax. De verdediger maakte vier jaar geleden zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, vlak voor het einde van het seizoen. Boilesen raakte daarna lang buiten beeld door een zware blessure. Vorig seizoen keerde hij al terug in de hoofdmacht, nu hoopt hij door te pakken.

Een zorgeloos seizoen, dat is vooralsnog het doel voor de talentvolle Deen. :”Je kunt altijd een schop krijgen, dat heb je niet in de hand”, stelt hij in een interview op de officiële website van Ajax. “Maar de andere dingen wil ik zo veel mogelijk uitsluiten.”

Aanvoerderschap
Boilesen behoort tot de kandidaten om aanvoerder te worden bij Ajax. Aan het begin van het seizoen werd hij door De Boer benoemd tot een van de vice/aanvoerders. “Ik vind het een eer, maar uiteindelijk verandert het nauwelijks iets. Ik word er niet ineens een ander persoon of een ander type door. Een aanvoerder moet zich eigenlijk vanzelf aandienen, op basis van natuurlijk leiderschap en overwicht en de verhoudingen binnen een groep.`

“Vorig seizoen heb ik voor mijn gevoel eindelijk een flink aandeel in de titel gehad, met negentien gespeelde wedstrijden. En die eerste landstitel blijft natuurlijk heel bijzonder door de fantastische ontknoping tegen FC Twente. En helemaal voor mij, omdat ik pas een paar weken daarvoor mijn debuut had gemaakt, eigenlijk vanuit het niets.`

Champions League-ervaring
Boilesen deed in de voorbije jaren veel ervaring in de Champions League op bij Ajax. Dit seizoen staan de Amsterdammers tegenover Paris Saint-Germain, FC Barcelona en APOEL Nicosia. De vleugelverdediger acht het mogelijk om voor een stunt te zorgen. Vorig seizoen was Ajax dichtbij, maar viel na zes groepswedstrijden het doek.

“We zullen er vanaf minuut één in de eerste wedstrijd moeten staan. Dat is toch de belangrijkste les van vorig seizoen: in de poulefase van de Champions League red je het niet met vier goede wedstrijden, je moet zes keer top zijn.”

Gerelateerde posts