‘Manchester United haalt zestienjarig verdedigingstalent Fosu Mensah weg bij Ajax’

Het lijkt erop dat Timothy Fosu Mensah de jeugdopleiding van Ajax verruilt voor die van Manchester United. De Daily Mail stelt dat de pas zestienjarige verdediger besloten heeft de interesse van Manchester City en Internazionale te negeren en dat hij zijn jawoord gegeven heeft aan de Engelse topclub. Ajax blijft achter met een opleidingsvergoeding van zo’n 380.000 euro voor Fosu Mensah.

Donderdag verbleef hij volgens de Engelse krant op trainingscomplex Carrington. Daar werden de afrondende gesprekken gevoerd over een onmiddellijke overgang van het verdedigingstalent naar Manchester. Fosu Mensah viel United het eerst op tijdens de AEGON Future Cup waaraan Ajax in april dit jaar deelnam. Eind juni schreef Ajax Showtime ook al over serieuze belangstelling van de Engelsen voor Fosu Mensah.

De Amsterdammers verloren Javairo Dilrosun deze zomer ook al aan regerend Engels kampioen Manchester City. De zestienjarige linksbuiten van de B1 van Ajax liet op zijn account op Instagram weten dat hij met zijn familie op weg was naar Engeland. Dilrosun gold als een van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding en werd al langer met City in verband gebracht.

Related posts