Hoesen krijgt bezoek van Ajax: ‘Ik ga proberen ze het leven zuur te maken’

Danny Hoesen staat voor een speciale wedstrijd. De 23-jarige spits stapte deze zomer over van Ajax naar FC Groningen en aanstaande zondag komt zijn oude club op bezoek in Euroborg. Hoesen verbleef twee jaar in Amsterdam, maar redde het er uiteindelijk niet. Hij hoopt dat hij de kampioen kan laten zien wat ze hebben laten gaan.

Hoesen transfereerde in de zomer van 2012 vrij verrassend van Fulham naar Ajax. Het was de bedoeling dat hij in de tweede helft van het seizoen 2012/13 gebracht zou worden, maar hij moest al eerder aan de bak. Na vijf goals in zijn debuutjaar bleef de doorbraak in het tweede seizoen uit. Ajax liet hem toen vooral meedoen bij de beloften en verhuurde hem uiteindelijk aan het Griekse PAOK.

In de zomer koos Hoesen voor de overstap naar FC Groningen. “Natuurlijk is het speciaal om tegen Ajax te spelen. Ik heb twee jaar met die jongens gespeeld en nu speel je tegen ze. Ik ga proberen ze het leven zo zuur mogelijk te maken”, belooft Hoesen, die nog niet scoorde in vijf wedstrijden voor FC Groningen, vrijdag op de clubwebsite. “Uiteindelijk is iedere wedstrijd hetzelfde en maakt het na het eerste fluitsignaal niet meer uit tegen wie je speelt.”

“Ik wil gewoon altijd graag winnen. Hoe groter de tegenstander des te mooier die overwinning kan zijn”, aldus de aanvaller. Dat hij nog op nul doelpunten staat vindt hij jammer, maar zorgwekkend is het niet. “Ik heb nu vijf wedstrijden voor FC Groningen gespeeld en eigenlijk nog maar twee echte kansen gehad. Soms heb je als spits zo`n periode, maar er komt ook weer een periode aan dat de ballen wel voor je voeten vallen. Hopelijk is komende zondag de ommekeer.”

Related posts