‘Het is toch steeds weer een verrassing wat voor Ajax je treft’

Ruud Kaiser terug op de wedstrijden tegen RKC Waalwijk en FC Emmen en blikt hij vooruit naar het duel van vrijdag tegen Jong Ajax.

Met een zege, een gelijkspel en twee nederlagen heeft FC Den Bosch niet de goede competitiestart gehad waarop vooraf werd gehoopt. Toch is trainer/coach Ruud Kaiser niet ontevreden over het spel van zijn ploeg: “Tegen RKC Waalwijk waren wij eigenlijk het gehele duel de bovenliggende partij. Terwijl wij voor hadden moeten staan kwamen wij plotseling op achterstand door een van richting veranderd schot. Ook met een man minder bleef FC Den Bosch vervolgens de betere ploeg. Gesteund door onze fanatieke aanhang kregen wij kansen op de gelijkmaker, maar helaas werden deze niet verzilverd. In de slotfase speelden wij alles of niets maar in plaats van 1-1 werd het door wederom een afstandsschot 0-2. Toen het vervolgens ook nog eens 0-3 werd leek ons lot bezegeld maar de ploeg bleef knokken en kwam in de slotfase nog terug tot 2-3. Bijna maakten wij nog gelijk, maar ondanks dat de ploeg met een leeuwenhart had gespeeld bleef de verdiende beloning uit.”

“Uit tegen FC Emmen speelden wij een wisselvallige wedstrijd. We kwamen al snel op voorsprong, maar nog geen kwartier later stonden wij alweer met 2-1 achter. Wij tonen karakter en knokken ons toch weer knap terug tot 2-2. In het vervolg van het duel kregen wij weliswaar de grootste kansen, maar omdat wij steeds slordiger gingen spelen was de 2-2 uiteindelijk wel een terechte uitslag.”

Vrijdag staat de ontmoeting met Jong Ajax op het programma. Ruud Kaiser kijkt zowel met vertrouwen als met gezonde spanning uit naar deze ontmoeting: “Het is toch steeds weer een verrassing wat voor Ajax je treft. Het is lastig om je voor te bereiden op zo´n wedstrijd, omdat er steeds weer een andere mix op het veld staat van zeer talentvolle jeugdspelers en spelers die normaal gesproken bij het eerste spelen. Nog meer dan anders moeten wij dus van onze eigen kracht uitgaan. Met verzorgd positiespel en een goede wedstrijdinstelling gaan wij ook tegen Jong Ajax weer voor de volle winst!”

Related posts