Hartkloppingen houden Van Basten voorlopig aan de kant

Trainer Marco van Basten zit zaterdag niet op de bank bij de wedstrijd van AZ tegen FC Dordrecht. Van Basten heeft last van hartkloppingen, voortkomend uit privézaken.

Ajax kwam de laatste drie jaar niet voorbij de groepsfase van de Champions League. Bij de loting van donderdag kwamen Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia uit de bus als opponenten en dus zal het weer een hels karwei worden voor Ajax, om te ‘overwinteren’ in het miljoenenbal. Temeer, daar het de club ontbreekt aan een killer voorin. Kolbeinn Sigthórsson blijft gewoon in Amsterdam, nadat hij geen transfer wist af te dwingen. De komst van Samuel Eto’o ging vorige week niet door: hij koos voor Everton.

De Boer weigert met geld te strooien om de missie te kunnen verwezenlijken. “Om je echt te versterken, heb je een Champions League-spits nodig. En dat is onmogelijk te betalen”, aldus de trainer van Ajax, die het te prijzen vond dat Marc Overmars een poging ondernam Eto’o binnen te halen. In de categorie daaronder wil Ajax niet kijken.

“Omdat het risico van een vertrek van Kolbeinn bestond, zochten we naar een andere spits. Maar steeds was er de twijfel of hij daadwerkelijk beter was dan Sigthórsson. Met het naderen van 1 september werd het benauwder, voor hem en voor ons”, aldus De Boer.

Related posts