Ajax treft Paris Saint Germain, Barcelona en Apoel Nicosia in groepsfase Champions League

Ajax kan zich opnieuw opmaken voor een zware reeks van wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. De loting heeft uitgewezen dat Ajax het mag opnemen tegen Paris Saint Germain, FC Barcelona en Apoel Nicosia.

Ajax bevond zich net als voorgaande jaren in pot 3 en wist op voorhand al dat het sterke tegenstanders zou kunnen treffen. Dat gebeurde dus ook. De kans om de groepsfase te overleven is door het loten van de grootmachten uit Spanje en Frankrijk wat minder groot, maar er komen wel een aantal fantastische spelers naar de Amsterdam ArenA. Zo zullen er oude bekenden te zien zijn in Amsterdam: Luis Suárez (Barcelona), Gregory van der Wiel, Zlatan Ibrahimovic en Maxwell (Paris Saint-Germain).

Het wordt ook een Champions League met ontmoetingen die we de voorbije jaren al vaker hebben gezien. Barcelona lootte weer tegen Paris Saint-Germain, Bayern München komt Manchester City en CSKA Moskou weer tegen, Arsenal speelt opnieuw tegen Borussia Dortmund en Chelsea komt wederom in actie tegen Schalke 04.De volledige loting:

Groep A:
Atlético Madrid (Spa)
Juventus (Ita)
Olympiacos (Gri)
Malmö FF (Zwe)

Groep B:
Real Madrid (Spa)
FC Basel (Zwi)
Liverpool (Eng)
Ludogorets Razgrad (Bul)

Groep C:
Benfica (Por)
Zenit Sint-Petersburg (Rus)
Bayer Leverkusen (Dui)
AS Monaco (Fra)

Groep D:
Arsenal (Eng)
Borussia Dortmund (Dui)
Galatasaray (Tur)
Anderlecht (Bel)

Groep E:
Bayern München (Dui)
Manchester City (Eng)
CSKA Moskou (Rus)
AS Roma (Ita)

Groep F:
Barcelona (Spa)
Paris Saint-Germain (Fra)
Ajax
Apoel Nicosia (Cyp)

Groep G:
Chelsea (Eng)
Schalke 04 (Dui)
Sporting Portugal (Por)
NK Maribor (Slo)

Groep H:
FC Porto (Por)
Shakhtar Donetsk (Oek)
Athletic Club (Spa)
BATE Borisov (W-Ru)

Related posts