Geen concrete belangstelling voor Vermeer

Het is nog maar de vraag of Kenneth Vermeer nog deze transferperiode vertrekt uit Amsterdam. Er is namelijk nog geen concrete interesse voor de 28-jarige Vermeer, die tweede doelman is achter Jasper Cillessen. Van Ajax mag hij weg, maar clubs hebben nog geen concrete belangstelling getoond. Vermeer staat nog tot de zomer van 2015 onder contract in Amsterdam, waar hij tweede keus is achter Jasper Cillessen.

Carlo L’Ami, keeperstrainer van Ajax, vindt het onbegrijpelijk dat grote clubs zich niet melden voor Vermeer, terwijl De Boer zich in een luxe situatie bevindt met twee volwaardige topkeepers. ‘Van ons hoeft Kenneth niet weg, maar ik begrijp het wel dat hij verder wil kijken’, stelde hij. De Amsterdammers hebben Diederik Boer van PEC Zwolle op het oog als Vermeer vertrekt.

Tot dusver was er wel interesse voor hem, maar daarvan werd de doelman niet warm. De tijd dringt, de meeste clubs zijn al voorzien en bovendien begonnen aan de competitie. ‘Er bestaat de uitdrukking ‘stilte voor de storm’, maar eigenlijk kan ik er niets over zeggen’, aldus zaakwaarnemer Winny Haatrecht. ‘Het is afwachten’, vindt Vermeer, die vanaf 2005 onder contract staat en tussentijds werd verhuurd aan Willem II. Vanwege zijn staat van dienst wil Ajax wel meewerken aan een vertrek. ‘Ik wil graag spelen voor een mooie club’, gaf Vermeer herhaaldelijk aan. ‘Maar als er geen club komt, dan blijf ik bij Ajax. Daar focus ik me nu ook op.’

Related posts