Eto’o legt afwijzen van Ajax uit: ‘Ik wilde per se in de top actief blijven’

Het leek er heel even op dat Samuel Eto’o zijn rijke loopbaan zou gaan voortzetten in de Eredivisie, maar een overgang naar Ajax kwam niet van de grond. Woensdag werd de 33-jarige spits gepresenteerd bij Everton, waar hij een contract voor twee seizoenen ondertekende. Daarbij verklaarde hij op een zo hoog mogelijk niveau actief te willen blijven.

De 33-jarige goalgetter koos zodoende voor een langer verblijf in de Premier League, terwijl hij ook aanbiedingen had om elders aan de slag te gaan. “In de afgelopen tien dagen heb ik aardig wat gereisd en met een aantal clubs gesproken”, zei Eto’o bij zijn presentatie. “Ik wilde per se in de top actief blijven en Everton geeft mij die kans. Mentaal en fysiek heb ik me nog nooit beter gevoeld.”

Doel van de Kameroener is om met Everton een ticket voor de Champions League te bemachtigen. De club uit Liverpool liep vorig seizoen net een klassering bij de beste vier mis en speelt om die reden dit seizoen in de Europa League. Voor Eto’o is Everton na Real Madrid, Leganés, Espanyol, Real Mallorca, Barcelona, Internazionale, Anzhi Makhachkala en Chelsea de negende club in zijn loopbaan.

Related posts