De Boer ‘blij’ met verlies: ‘Ik krijg hier heel veel zin en motivatie van’

Frank de Boer is niet van plan wat aan de strijdwijze van Ajax te veranderen na de nederlaag in eigen huis tegen psv. De Eindhovenaren waren zondag met 1-3 te sterk in Amsterdam.

De Boer zag Ajax de beste wedstrijd van het seizoen spelen, zo zei hij zondag na de zeperd. “Het was een grote teleurstelling natuurlijk”, kijkt de trainer terug op Ajax TV. “Die goals mag je niet op die manier weggeven. We hebben een goede wedstrijd neergezet, dan is het extra zuur dat je met lege handen staat. Het was onnodig.”

Ajax kwam nog wel op voorsprong. “Aan het begin van de tweede helft kregen we goede mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Uit het niets krijg je dan een goal tegen en dat is een dure les geweest. Ik riep al vanaf de bank: ‘wat gaat Niklas Moisander nou doen’. Hij ging ineens diep, terwijl Daley Blind ook ging. Dat mag op ons niveau niet gebeuren.”

Desondanks is De Boer positief over de ontwikkeling van zijn team in het nog prille seizoen. “Ik krijg er gewoon zin in om dat goede spel verder uit te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat we dan wel aan het langste eind trekken. Ik krijg hier juist heel veel zin en motivatie van, om nu verder te gaan.”

Related posts