‘Alderweireld krijgt zijn zin en gaat in Premier League aan de slag’

Toby Alderweireld verruilde Ajax een jaar geleden voor Atlético Madrid en hoewel het voor de Spaanse club een uiterst succesvol seizoen werd, met als bekroning de landstitel in de Primera División, beleefde de Belgische verdediger een minder geslaagd jaar en zat hij vooral op de bank.

Trainer Diego Simeone gaf in het hart van de defensie de voorkeur aan Diego Godín en JoaoMiranda, waardoor Alderweireld slechts sporadisch in actie kwam bij los Colchoneros. Een tijdelijk vertrek van de Belg leek beide partijen zodoende de beste optie en het heeft er alle schijn van dat de ex-Ajacied inderdaad zijn gewenste overgang krijgt; Alderweireld gaat vermoedelijk aan de slag bij Sunderland.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Atlético al een akkoord bereikt met de club uit de Premier League en hoewel de Belgisch international het zelf nog eens moet worden met the Black Cats, zou ook dit niet al te lang op zich laten wachten. De 25-jarige Alderweireld werd ook in verband gebracht met AS Monaco, maar gaf de voorkeur aan een overgang naar Engeland en lijkt nu dus zijn zin te krijgen.

Related posts