Ajax schept duidelijkheid: ‘Alleen absolute hoofdprijs bespreekbaar’

Het heeft er alle schijn van dat Daley Blind ook de rest van dit seizoen speler van Ajax blijft. De 24-jarige middenvelder werd na zijn uitstekende optreden op het WK met diverse grote clubs in verband gebracht, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars geeft aan dat er geen concrete interesse is.

En zou die er wel zijn, dan zijn de Amsterdammers nog niet bereid om Blind zomaar te laten gaan. Hoewel het na afloop van deze jaargang anders zou kunnen zijn, mag de linkspoot nu niet vertrekken als er geen gigantisch bedrag voor de negentienvoudig Oranje-international geboden wordt. “We vinden dat we op dit moment een sterk team hebben en willen Daley nog een jaar houden”, maakt Overmars duidelijk in gesprek met De Telegraaf.

“Alleen als de absolute hoofdprijs wordt betaald, is een transfer bespreekbaar”, geeft de beleidsbepaler te kennen. Overmars laat al wel vast weten dat Ajax zich over een jaar schappelijk zal opstellen, als Blind dan de wens uitspreekt naar een andere club te willen. Louis van Gaal zou zijn landgenoot als linksback naar Manchester United willen halen, maar heeft voor die positie inmiddels al de beschikking over de aanwinsten Luke Shaw en Marcos Rojo.

Related posts