Van Kessel voor twee jaar naar Arles-Avignon

Gino van Kessel vervolgt zijn loopbaan in het shirt van het Franse Arles-Avignon. De 21-jarige spits wordt per direct binnengehaald en dat gebeurt transfervrij, want zijn contract bij Ajax was al bijna twee maanden geleden ten einde gekomen. Van Kessel tekende twee jaar geleden een contract tot deze zomer, maar brak niet door in Amsterdam.

Van 2008 tot 2012 kwam de aanvaller uit voor AZ en daarna maakte hij de overstap naar Ajax. Halverwege zijn eerste seizoen verhuurden de Amsterdammers hem aan Almere City FC en daar maakte Van Kessel één doelpunt in tien duels. Vorig seizoen verbleef hij bij AS Trencín in Slowakije, waar hij tienmaal scoorde.

Eenmaal terug in Nederland werd duidelijk dat Van Kessel geen perspectief zou hebben bij Ajax. Austria Wien nodigde hem uit voor een stage en de spits ging akkoord, maar overtuigde niet in Oostenrijk. Daarna ging hij op proef bij Torpedo Moskou, maar trok hij zelf de stekker uit een eventuele samenwerking. Nu heeft hij een tweejarige overeenkomst gesigneerd bij Arles-Avignon, de huidige nummer achttien van de Ligue 2. De club heet hem via Twitter van harte welkom in Frankrijk.

Arles speelde in de eerste vier duels van dit seizoen driemaal gelijk en verloor één keer. Het maakte maar drie doelpunten en kan dus nog wel een afmaker gebruiken. Les Lions waren vier jaar geleden actief op het hoogste niveau, maar wonnen dat seizoen maar drie duels. Rémy Cabella, die tegenwoordig voor Newcastle United uitkomt, was destijds als huurling actief in het elftal.

Related posts