Ajax is ook Denswil weken kwijt na rode kaart in duel met Achilles

Ajax kan de komende weken geen beroep doen op Stefano Denswil. De stopper liet zich maandagavond gaan in het duel van Jong Ajax bij Achilles ’29 (3-2 verlies) en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. De aanklager betaald voetbal heeft hem een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk.

Volgens de aanklager heeft de jonge centrumverdediger, die deel uitmaakt van de A-selectie van coach Frank de Boer, zich schuldig gemaakt aan ‘ernstig gemeen spel’. Hij kwam aan de zijkant van het veld hard inglijden op de benen van Achilles-aanvaller Freek Thoone en werd zonder pardon van het veld gestuurd.

Denswil is na Riechedly Bazoer, Richairo Zivkovic en Peter Leeuwenburgh de vierde speler van Jong Ajax in vier wedstrijden tijd die met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Speler en club hadden de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar hebben besloten dat niet te doen. Denswil moet zodoende de komende drie wedstrijden vanaf de zijkant toekijken.

Related posts