Wat schreven de kranten

Ajax verloor de eerste topper van het prille seizoen in eigen huis met 1-3 van psv. De kranten drukken deze maandag de Eindhovenaren direct in een favoriete rol voor de titel. Maar de teneur van de verhalen is toch dat Ajax het verlies aan zichzelf heeft te wijten.

‘Psv toont zich de ware uitdager van Ajax’, schrijft de Volkskrant deze maandagochtend. ‘Ajax-trainer Frank de Boer sprak zondagavond nochtans van de beste wedstrijd van Ajax deze competitie. Op grond van de eerste helft was dat ook zo. Een andere afloop was mogelijk geweest. Vlak nadat de 2-0 lonkte, Schöne zag zijn schot uit het doel geranseld door Zoet, sloeg psv onbarmhartig toe met messcherpe tegenaanvallen, met dank aan Narsingh, de razendsnelle rechtsbuiten uit Amsterdam die de voorkeur kreeg boven Locadia.”

In het AD mogen de volgers van beide clubs hun verhalen optekenen in de krant. ‘Psv speelt zijn wapens perfect uit in de Arena’, schrijft de psv-watcher . ‘,Wat psv nu goed deed, was het uitspelen van zijn diversiteit aan aanvalswapens. Ajax moest steeds beducht zijn voor de snelheid en diepgang over de vleugels bij Narsingh, Depay en in de slotfase invaller Jozefzoon.’ De Ajax-watcher haalt de woorden van de trainer aan: ‘De Boer boos: Naïef en niet professioneel’, luidt de kop. ‘Spelers en technische staf van Ajax waren het er allemaal over eens dat de 1-3-nederlaag tegen de Brabanders onnodig was geweest. Trainer Frank de Boer voorop. ,,Het ligt aan onszelf. Wij geven hen die mogelijkheden. Er was niets aan de hand, maar toch trappen we erin”, zei de oefenmeester, die ronduit pissig was. De Boer laakte de naïeve houding van zijn spelers.’

‘Ajax verdedigt wel heel knullig’, staat boven het wedstrijdverslag in het Noordhollands Dagblad te lezen. ‘Ajax, de eerste helft al vroeg op voorsprong gekomen via Anwar El Ghazi, werd in het tweede bedrijf weggecounterd door een team dat in deze fase van het seizoen eerder als titelfavoriet zou kunnen worden bestempeld dan de kampioen. Waar psv zijn zaakjes voor de komende maanden al op orde heeft – met het bijtekenen van Wijnaldum en Depay is een hoop onzekerheid weggenomen -, lijkt Ajax-trainer Frank de Boer nog lang niet klaar met zijn keuzes. Zijn opstelling wijzigt met de week, zekerheden zijn er nog nauwelijks. De spelers die gistermiddag op de bank zaten hadden nota bene al meer wedstrijdminuten gemaakt dan de elf die aan de aftrap tegen psv stonden.’

‘Psv deelt eerste tik uit’, lezen we in De Telegraaf boven één van de twee grote verslagen over de eerste echte topper van het nog prille voetbalseizoen. Vanuit psv-perspectief wordt de wedstrijd belicht, maar wordt Ajax niet overgeslagen: ‘In de ArenA liet het team van trainer Frank de Boer zien qua voetballend vermogen nog altijd een behoorlijke voorsprong te hebben. In defensief opzicht gaf Ajax echter veel ruimte weg. Voor rust verzuimde psv daar goed mee om te gaan, maar in de tweede helft werd de 1-0 achterstand door een goal van Anwar El Ghazi weggepoetst met drie vlekkeloze counters.’

Een pagina verder een grote foto van een balende Lasse Schöne. ‘Van held tot schlemiel’ dompelt de krant de Ajacied nog verder in de misère. Maar de journalist zag ook de goede kanten van het Ajax-spel: ‘Met de ruimte nederlaag deed Ajax zichzelf veel te kort. Hoewel het op de counter loerende psv ook in het eerste bedrijf zijn kansen kreeg, was de thuisploeg tot de 1-1 de bovenliggende partij. De Boer sprak zelfs van de beste wedstrijd van het seizoen, terwijl pechvogel Schöne aangaf dat deze wedstrijd Ajax genoeg aanknopingspunten gaf om vol vertrouwen door te gaan.’

Related posts