Veltman: ‘Ajax was beter, psv efficiënter’ (Incl video)

Volgens Joël Veltman was de 1-3 nederlaag tegen psv totaal niet nodig. De bezoekers waren volgens de Ajacied simpelweg een stuk efficiënter en strafte de paar fouten van Ajax af.

‘Ik denk dat we in de eerste helft geen één kans weggegeven hebben. Ze waren wel een paar keer gevaarlijk met loopacties. Maar dat waren niet echt honderd procent kansen. En in de tweede helft bleven ze alsnog een beetje wachten op onze fouten. Wij stonden een paar keer niet goed en dat straffen zij af’, aldus Veltman.

In de eerste helft kwam Ajax via Anwar El Ghazi op 1-0 en ook daarnaa bleven er kansen komen. Dat maakt het verlies volgens Veltman extra vervelend. ‘Ja het was echt niet nodig. We zeiden in de rust: “gewoon zo doorgaan” en naar die 2-0 toe. Ik denk ook dat we daar wel de kansen voor hadden. Maar in efficiëntie word je gewoon weggecounterd.’