Sigthórsson: ‘Absoluut een penalty, dat had de wedstrijd kunnen veranderen’

Kolbeinn Sigthórsson kreeg zondag tegen psv opnieuw de voorkeur boven Arkadiusz Milik. De IJslander zag dat de gelijkmaker van Memphis Depay de wedstrijd deed kantelen, maar dat had volgens hem snel kunnen veranderen.

“Ik moet zeggen dat we het goede gevoel hadden kunnen krijgen toen ik werd getackeld in de zestien”, doelt Sigthórsson op een mogelijke overtreding van Karim Rekik. “Dat was absoluut een penalty, maar die kregen we niet. Dat had de wedstrijd kunnen veranderen.”

“Ik kreeg de bal, draaide me om en voelde gelijk contact”, beschrijft de spits het moment. “Ik ging vanzelf neer en vond het absoluut een penalty. Ik kon namelijk niet op m’n benen blijven staan. Rekik ging bovendien niet eerst naar de bal, dus het was zeker een penalty. Ik krijg ze alleen bijna nooit, misschien omdat ik niet zo licht ben. Ik was ervan overtuigd, maar Kuipers was het niet met me eens.”

De day after werd gebruikt om de eigen fouten te analyseren. “De trainer was blij met ons spel, maar op die manier drie doelpunten weggeven mag niet. PSV heeft een goede ploeg, het is echt een counterploeg. Dan moet je echt opletten en de hele wedstrijd scherp blijven”, aldus Sigthórsson bij Ajax TV.

Related posts