Jong Ajax pakt weer rood en verliest van Achilles (Incl. foto’s!)

Competitievervalsing of niet? Jong Ajax trad maandag in de Jupiler League aan met een groot aantal spelers die normaal gesproken in het eerste elftal spelen, of in ieder geval tot de eerste selectie behoren. Dat gebeurde ook nog eens tegen Achilles’29, de nummer laatst van vorig seizoen en de nummer laatst van dit voetbaljaar. Desondanks kreeg Jong Ajax, dat wéér rood zag, klop van de ex-amateurs: 3-2.

Ajax speelde met een ploeg die niet zou misstaan in de Eredivisie, met spelers als Kenneth Vermeer, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Lucas Andersen, Thulani Serero en Ricardo Kishna. Toch leken de ex-amateurs van Achilles’29 na een minuut of tien op voorsprong te komen, ware het niet dat Stefan Maletic werd afgevlagd wegens buitenspel. Vijf minuten later was het dan wel raak, toen diezelfde Maletic raak kopte uit een hoekschop. Even na de pauze zette Kishna Ajax op gelijke hoogte, maar dat betekende zeker niet het einde van de thuisploeg.

Zo kregen Raja Boean en Thijs Hendriks goede mogelijkheden op de 2-1; toch was het Ajax dat de winnende leek te maken. Queensy Menig stond drie minuten in het veld en werkte binnen na een slechte terugspeelbal. In de slotfase pakte Jong Ajax maar weer eens rood. Vrijdag was het nog Richairo Zivkovic, nu was het de beurt aan Denswil om van het veld gestuurd te worden. Dat kwam Ajax duur te staan, want vlak voor het eindsignaal maakte Maletic zijn tweede en vijf minuten in blessuretijd tekende Hendriks met een heerlijk stiftje zelfs voor de 3-2. Voor Ajax, dat dus met een flink aantal gevestigde namen speelde, een beschamende prestatie.Related posts