De Boer geeft El-Ghazi reprimande: ‘Hij heeft uiteindelijk het team ermee’

Frank de Boer heeft zich opnieuw kritisch uitgelaten over Anwar El-Ghazi. De talentvolle aanvaller maakte zondag zijn competitiedebuut tegen AZ en verzorgde een prachtig doelpunt, maar daagde ook een tegenstander uit met wat voetbewegingen. Dat had De Boer liever niet gezien.

“We noemen het jeugdigheid bij zulke spelers. Ze denken dat het leuk is. Meestal lukken die acties niet en hij krijgt ook nog een doodschop.” Er ontstond vervolgens een opstootje, waarbij Niklas Moisander een gele kaart kreeg. Dat vindt De Boer het ergste. “Dat moet El-Ghazi beseffen. Uiteindelijk heeft hij niet zichzelf, maar Niklas en het team ermee. Het is een goede les voor hem. Hij moet een tegenstander gewoon gek maken met aanvallende acties, niet door vijf keer met zijn been in de lucht te zwaaien.”

De Boer spreekt desondanks ook lovend over de negentienjarige vleugelaanvaller. “Als je goed bent, ben je klaar voor je debuut”, laat de coach weten. “Aan het einde van vorig seizoen bewees hij dat hij op de goede weg was. Dat bleef niet onopgemerkt bij ons. Hij heeft die lijn doorgetrokken en door het vertrek van Lesly de Sa kwam er een plekje vrij in de selectie. Die kans heeft hij met beide handen aangegrepen. Het is mooi dat een jeugdspeler weer in the picture komt en direct scoort. Daar zijn we erg blij mee.”

Tekst: Soccernews

Related posts