Van Rhijn hoopt op rentree tegen psv: ‘Misschien kan ik het afdwingen’

Ricardo van Rhijn hoopt zondagmiddag zijn rentree in het Ajax-shirt te maken in de topper tegen psv. Van Rhijn is hersteld van een hamstringblessure en speelde afgelopen weekend zestig minuten mee met Jong Ajax tegen Fortuna Sittard.

Het lijkt erop dat Frank de Boer gewoon vasthoudt aan de vervanger van Van Rhijn gedurende zijn afwezigheid, Ruben Ligeon. Toch hoopt Van Rhijn stiekem zich al in het elftal te spelen voor het duel met psv. “Ik zal gewoon de hele week met het eerste meetrainen. Het is dan even afwachten wat de trainers willen en hoe mijn hamstring voelt. Als ik heel scherp ben op de trainingen, kan ik het misschien afdwingen”, aldus de rechtsback.

Van Rhijn kende in ieder geval een goede generale tegen Fortuna, maar blijft kritisch. “Dat ging zonder problemen. Ik heb geprobeerd mijn gewone hoeveelheid arbeid te leveren. Over het algemeen ging dat prima, op een paar situaties na. Op zo’n moment kom je dan nog net een stapje te laat, waardoor de tegenstander aan de bal kan komen.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts