‘Waarom stelt het grote Ajax zich zo afhankelijk op, Eto’o is vergane glorie’

Valentijn Driessen heeft een hard hoofd in een eventuele samenwerking tussen Ajax en Samuel Eto’o. De club uit Amsterdam wacht nu al min of meer een week op een antwoord van de 33-jarige clubloze aanvaller, die uiteindelijk niet naar het thuisduel met Vitesse kwam, nog steeds geen knopen heeft doorgehakt en sowieso belangstelling van veel clubs geniet. “Waarom stelt het grote Ajax zich zo afhankelijk op en laat de club zich zo lang aan het lijntje houden door een speler die de clubleiding niet eens zou moeten willen begroeten in Amsterdam?”, vraagt de chef voetbal van De Telegraaf zich af.

“Met alle respect voor zijn carrière: Eto’o is vergane glorie. Geen enkele garantie voor succes. Op papier is hij 33 jaar, maar hoe oud is hij werkelijk?” Driessen vraagt zich af waarom José Mourinho de hereniging met de aanvaller maar een seizoen liet duren en waarom de Kameroener in de subtop wordt aangeboden als er zogenaamd sprake is van miljoenenaanbiedingen van Liverpool en Internazionale. “Eto’o heeft enige jaren geleden gekozen voor geld en uitbollen bij Anzhi. Hij kan Ajax in de Champions League niet naar een hoger niveau tillen.”

Driessen vindt Eto’o sowieso geen voorbeeldprof voor de talenten van Ajax.”Eto’o is vooral heel druk met Eto’o. Hij heeft zich nooit bekommerd om jongere ploeggenoten als hij er zelf niet beter van werd.” De journalist vindt dat een club als Ajax, waar opleiden centraal staat, niet het salarisplafond moet oprekken voor ‘een spits op zijn retour, die ook nog eens diverse privileges eist’. “Eto’o is geen buitenkansje voor Ajax, maar een potentiële uitglijder. De Ajax-filosofie vloekt in alles met zijn komst.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts