‘Schöne geniet luxepositie, ook lucratief contract in Turkije lonkt’

Lasse Schöne is tot dusver de meest effectieve Ajacied van het nieuwe competitieseizoen. De Deense aanvaller annex middenvelder maakte al drie doelpunten en was bovendien goed voor twee assists. De prestaties van Schöne én zijn medio 2015 aflopende contract maken hem een gewild object in Europa.

Ajax-directeur Marc Overmars liet maandag al optekenen dat Schöne wat hem betreft in aanmerking komt voor een nieuw contract in Amsterdam. De kans bestaat echter ook dat Schöne ervoor kiest Ajax transfervrij te verlaten. In dat geval zouden Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas op de stoep staan, zo meldt Sporten.

De drie Turkse topclubs zouden zeer gecharmeerd zijn van Schöne en zouden willen proberen hem na het huidige seizoen transfervrij vast te leggen. Die status zorgt er bovendien voor dat Schöne een lucratief contract tegemoet kan zien. Volgens het medium zou de Deen een honorarium mogen verwachten van zo’n twee miljoen euro netto per jaar.

Tekst: Soccernews

Related posts