De Jong dicht bij debuut voor Newcastle: ‘Hij zit er dicht tegen aan’

Tegen Manchester City (0-2 nederlaag) kwam Siem de Jong nog niet in actie vanwege een kleine blessure aan zijn kuit, maar het debuut van de Nederlander in het shirt van Newcastle United laat niet lang meer op zich wachten. Manager Alan Pardew verwacht hem komend weekend in te kunnen zetten, zo weet Voetbal International.

“Ik denk dat hij er dicht tegen aan zit voor volgende week tegen Aston Villa”, zei Pardew na afloop van de seizoensoverture. “Maar zonder Siem en Cheik Tioté, die in mijn ogen een groot verschil gaan maken, hebben we het tegen City goed gedaan.”

De Jong, die deze zomer voor zo’n acht miljoen euro werd overgenomen van Ajax, wordt maandag terug verwacht op het trainingsveld. Bij zijn officieuze debuut een maand geleden maakte hij een goede indruk met een fraaie treffer.

Afscheid De Jong
Na afloop van de competitiewedstrijd Ajax – psv van aankomende zondag zal Ajax officieel afscheid nemen van Siem de Jong. De 25-jarige middenvelder wordt direct na de topper in de Amsterdam ArenA op het veld gehuldigd.

Tekst: Soccernews

Related posts