Cruijff ‘echt onaangenaam verrast’: ‘Ik vraag me af wat er misgaat’

Vooral aan de onderkant van de Eredivisie zijn niet alle ploegen er beter op geworden, zo stelt Johan Cruijff. Hoewel het seizoen pas net is begonnen, tekenen er zich al wel bepaalde zaken af, verzekert de oud-voetballer en -trainer maandag in zijn column in De Telegraaf. Cruijff zet vraagtekens bij het gebrek aan technische vaardigheden zoals een goede balsnelheid.

“Ik ben echt onaangenaam verrast door het grote aantal voetballers dat veel te langzaam de inspeelpass geeft. Een onderdeel dat te trainen is. Het is in ieder geval zorgwekkend.” Cruijff vraagt zich daarnaast af waarom er niet meer jeugdspelers aan het doorbreken zijn. “Ligt het aan de opleiding van de spelers? Ligt het aan de opleiding van de trainers? Of gaan te veel talenten te vroeg weg bij hun club, waarna het gros het niet redt.”

“Ik vraag me af wat er vandaag de dag in Nederland misgaat.” Ajax springt er voor Cruijff in elk geval in positieve zin uit. De reservespelers zijn volgens de geboren Amsterdammer bijna van hetzelfde niveau als de basisspelers. “Vergeleken met de rest van de Eredivisie heb je dan een voorsprong. Zeker op feyenoord, dat gedwongen is om zo’n beetje de hele verdediging te vervangen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts