Barend: ‘Waar is Zivkovic? Dat vroeg ik me afgelopen weekeinde weer af’

Barbara Barend vindt het opmerkelijk dat Richairo Zivkovic nog geen speelminuten heeft gemaakt in het eerste elftal van Ajax. De zeventienjarige aanvaller werd deze zomer voor zo’n 2,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen, maar werkt tot op heden zijn duels af bij Jong Ajax in de Jupiler League.

“Hij ontbrak tot mijn grote verrassing in de selectie voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en vorige week tegen Vitesse was hij net als afgelopen weekend tegen AZ in geen velden of wegen te bekennen. Waar is Zivkovic? Dat vroeg ik me het afgelopen weekeinde weer af. Wat is er aan de hand? Dat zelfs de afgeschreven spits Kolbeinn Sigthorsson bij Ajax in de spits de voorkeur krijgt boven de speciaal aangekochte Zivkovic?”, vraagt Barend zichzelf af in een column bij Heldenonline.

Ook bij Jong Ajax valt Zivkovic nog niet echt op vanwege zijn voetbalkwaliteiten. “Zivkovic maakt voorlopig zijn minuten in Jong Ajax. En dat lijkt niet van harte te gaan als we de internetsite Ajax Showtime mogen geloven. Tijdens een oefenwedstrijd eerder deze maand ruziede Zivkovic met ploeggenoot Danny Bakker over een penalty. En afgelopen week tegen Telstar zou hij een medespeler ‘vals’ hebben aangekeken toen een pass niet aankwam”, aldus Barend.

Toch begrijpt de journaliste uiteindelijk wel dat Frank de Boer momenteel geen beroep doet op Zivkovic, al hoopt ze de jongeling snel in actie te kunnen zien. “Als ik Frank goed inschat, dan is het voor Zivkovic dus even pas op de plaats en minuten maken bij Jong Ajax. Frank houdt niet van extreem gedrag. Frank houdt van teamspelers. Zit daar het probleem? De voetballiefhebber in mij hoopt dat het goed gaat komen. Want voor een speler als Zivkovic kom ook ik naar het stadion.”

Tekst: Soccernews

Related posts