De Boer: ‘Mentaal heeft hij het daar bij vlagen moeilijk mee’

Ajax speelt vanmiddag uit tegen AZ en Viktor Fischer zou maar wat graag willen meedoen, maar hij moet de wedstrijd vanaf de zijkant volgen. De aanvaller liep in het afgelopen seizoen (in de thuiswedstrijd tegen AZ) een hamstringblessure op en staat sindsdien buitenspel. Deze wedstrijd was in februari en Fischer wordt in dit kalenderjaar niet terug verwacht bij Ajax.

De Deen staat dus maandenlang buitenspel. “Het is heel moeilijk voor hem”, zegt Frank de Boer in een reactie tegenover het Deense TV2. “Het is een zware blessure en mentaal heeft Viktor het daar bij vlagen heel moeilijk mee. Hij ziet alle spelers op het trainingsveld en weet dat dat er nog lang niet inzit voor hem.” Fischer werkt een individueel trainingsprogramma af op De Toekomst.

“Ik verwacht hem niet terug voor 2015”, benadrukt De Boer. “Alles wat hij daarvoor nog kan doen is een bonus. Hij wil graag af en toe delen met de groepstraining meedoen, maar we moeten voorzichtig zijn. We moeten kleine stappen maken: als het te snel gaat, kan je zo een behoorlijke terugslag krijgen. Hij maakt nu snelle progressie in zijn herstel en hopelijk kan hij dan nog voor de winterstop zijn rentree maken bij Jong Ajax, maar we nemen alle tijd.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts