Jong Ajax grijpt koppositie na 0-2 overwinning op Fortuna Sittard

Jong Ajax is het seizoen bijzonder voortvarend gestart. Afgelopen maandag werd Telstar eenvoudig aan de kant gezet en ook het treffen met Fortuna Sittard, dat werd ontsierd door rode kaarten, leverde de Ajacieden geen noemenswaardige problemen op. De bezoekers, met spelers als Joël Veltman, Ricardo van Rhijn en Lerin Duarte bij de eerste elf, wonnen mede dankzij een benutte strafschop van Richairo Zivkovic met 0-2.

Jong Ajax kende een prima start in het matig gevulde Offermans Joosten Stadion en dat was vooral te danken aan Sheraldo Becker. De jonge aanvaller ging na negen minuten aan de rechterkant van het veld met de bal aan de wandel, kapte onverwacht naar binnen en haalde vervolgens verwoestend uit met zijn linkervoet. Doelman Ferhat Kaya zat er nog wel aan, maar kon uiteindelijk niet meer doen dan de bal licht van richting veranderen: 0-1.

Daarmee dachten de gasten op rozen te zitten, maar een domme actie van Riechedly Bazoer leek dat te gaan veranderen. De middenvelder kreeg direct rood na een harde overtreding. Fortuna profiteerde echter niet van de overtalsituatie. De thuisploeg kwam niet verder dan één serieuze mogelijkheid en gaven het numerieke voordeel na rust snel weer weg. Ramon Voorn vloerde Duarte in de zestien en moest inrukken, waarna Zivkovic de toegekende strafschop feilloos in het net schoof. Fortuna kon daarna geen vuist meer maken, maar incasseerde nog wel een tweede rode kaart: Jordy Ter Borgh werd van het veld gestuurd na een harde charge op Veltman.

Tekst: Voetbalzone

Related posts