AZ barst van het zelfvertrouwen: ‘Ajax gaat met nul punten naar huis’

AZ is het seizoen voortvarend begonnen. De Alkmaarders kenden geen enkel probleem met Heracles Almelo en wonnen het openingsduel met 0-3. Aankomende zondag wacht landskampioen Ajax en het vertrouwen bij de spelers van coach Marco van Basten is groot. Jeffrey Gouweleeuw loopt zelfs al op de zaken vooruit en voorspelt een nieuwe zege.

De verdediger vermoedt dat hij en zijn ploeggenoten niet ver van de Nederlandse top verwijderd zijn en hoopt zondag op bevestiging. “We hebben vorig jaar al laten zien dat we ons kunnen meten met de top”, zegt hij in Voetbal International. AZ liet toen juist punten liggen tegen ‘de kleintjes’, zoals Gouweleeuw dat noemt. Het drukke schema was daar debet aan. “Het werden uiteindelijk gewoon te veel wedstrijden met een kleine groep.”

Dit jaar is AZ niet actief in Europa en kan het zich dus volledig concentreren op de Eredivisie. Een excuus om niet te presteren, is volgens de stopper dan ook niet meer voorhanden. Ajax mag zijn borst dus natmaken. “Ajax gaat óók met nul punten naar huis. Dat is wel de bedoeling. Maar voorspellen is zinloos. Wij gaan in ieder geval voor de winst tegen Ajax”, zegt Gouweleeuw.

Tekst: Voetbalzone

Related posts