Arendsoog Bergkamp ziet een gedreven groep

Ajax trainde donderdag in de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen AZ met een selectie van 25 spelers op Sportpark de Toekomst. Onder toeziend oog van Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp werkten de Ajacieden een pittige training af. Alleen Daley Blind, Joël Veltman en Robert Muric hadden in een klein gedeelte van de ochtendtraining een iets aangepaste oefening.

Na de warming-up was het tijd voor een zware sprint- en afwerkoefening. Thulani Serero en Davy Klaassen kaatsten de bal, de overige Ajacieden sprintten vervolgens naar de rand van het zestienmetergebied en knalden de door Bergkamp en De Boer aangegeven ballen keihard in de winkelhaak. Ook jaren na het beëindigen van zijn actieve voetbalcarrière beschikt de 79-voudig international Bergkamp nog altijd over een fantastisch balgevoel.

Hierna was het tijd voor een partijvorm waarbij het ene team moest scoren en het andere team op balbezit moest spelen. Een oefening in positiespel, techniek en tactiek. Direct werd er al mooi gescoord door nieuweling Anwar El Ghazi. Maar wat vooral opviel was het Torinstinct van Mike van der Hoorn. Onder toeziend oog van leermeester Bergkamp knalde hij niet alleen in de voorafgaande afwerkoefening maar ook in deze partijvorm elke bal keihard tegen de touwen. Afgelopen zondag gaf hij tegen Vitesse al blijk van zijn doelgerichtheid door met een geplaatste kopbal zijn eerste doelpunt voor Ajax te scoren.

In de partijvorm waren ook de oud-AZ’ers Niklas Moisander, Nick Viergever en Kolbeinn Sigthórsson uitstekend op dreef. Zondag zullen zij er tegen hun oude club alles aan doen om de koppositie in de Eredivisie te behouden.

Tekst: Ajax.nl

Related posts