Ajax met Blind maar zonder Veltman tegen AZ; Vermeer op de bank

Joël Veltman zal zondag niet met Ajax meespelen in de competitiewedstrijd tegen AZ. De verdediger treedt zaterdag met Jong Ajax aan tegen Fortuna Sittard.

Veltman keerde later terug van vakantie omdat hij met het Nederlands elftal op het WK actief was. Ook Ricardo van Rhijn stapt met Jong Ajax in de spelersbus richting Sittard. Hij is hersteld van een hamstringblessure.

Daley Blind, die net als Veltman deelnam aan het WK, zal wél worden opgenomen in de selectie tegen AZ. Hetzelfde geldt voor doelman Jasper Cillessen. Beiden stonden vorige week al op het wedstrijdformulier voor het duel met Vitesse. Blind maakte als invaller zijn opwachting, Cillessen bleef op de bank.

Zowel Ajax als AZ kwam afgelopen weekeinde tot winst in de eerste speelronde. De Amsterdammers wonnen met 4-1 van Vitesse, AZ rekende in Almelo af met Heracles: 3-0. De aftrap in Alkmaar is zondag om 12.30 uur.

Tekst: NuSport

Related posts