‘Aanbieding uit Qatar voor Eto’o overstijgt contractvoorstel Ajax’

De aanbiedingen voor Samuel Eto’o stapelen zich op. Tal van Europese clubs hebben meer dan gemiddelde belangstelling voor de clubloze aanvaller en ook in het Midden-Oosten ziet men de 33-jarige Kameroener maar wat graag komen. Volgens de gerenommeerde journalist Tancredi Palmeri kan Eto’o een bijzonder lucratief contract in Qatar ondertekenen.

Eto’o denkt goed na over waar hij zijn loopbaan wil voortzetten en heeft laten weten dat geld niet langer een doorslaggevende factor is. De aanbieding uit Qatar zit echter minder dan een miljoen euro onder het honorarium wat hij in gedachten heeft en overtreft het ultieme salarisvoorstel van Ajax. De club sprak vorige week in Parijs met de spits en heeft goede hoop op zijn komst.

Het eventuele basissalaris van Eto’o bij Ajax blijft onder het salarisplafond van circa een miljoen euro, maar dankzij bonussen en andere financiële vergoedingen kan hij toch aantrekkelijke inkomsten tegemoet zien. Het voorstel van Ajax zou zelfs de aanbieding van Liverpool voor Eto’o overtreffen. De Kameroener speelde afgelopen seizoen in het tenue van Chelsea en kwam daarvoor uit voor onder meer Barcelona, Internazionale en Anzhi Makhachkala.

Tekst: Voetbalzone

Related posts