‘Toen ik klein was, was ik wel de hele dag alleen maar met Ajax bezig’

Sinds Frank de Boer het roer bij Ajax in handen kreeg, is de doorstroom van jeugdspelers naar het eerste elftal zeer groot. Vorig seizoen was Davy Klaassen de nieuwste in een lange rij van zelfopgeleide talenten die definitief doorbraak. In het verleden kampte hij vaak met blessures, maar daar was vorig seizoen niets meer van te merken. Klaassen scoorde tien keer en is inmiddels een bekend gezicht bij de landskampioen.

Van een verlegen jeugdspeler is Klaassen inmiddels uitgegroeid tot een vaste basisspeler en iemand die weer als voorbeeld moet dienen voor jongere generaties. In gesprek met Ajax Life zegt de 21-jarige middenvelder dat hij als kind niet weg te slaan was bij dingen die te maken hadden met zijn club. “Als je elke dag op de club bent, is het toch minder spannend allemaal”, aldus Klaassen.

“Toen ik klein was, was ik wel alleen maar met Ajax bezig. De hele dag. Bijvoorbeeld videobanden met hoogtepunten bekijken. Van sommige banden kende ik het commentaar uit mijn hoofd”, roept hij in herinnering. Inmiddels is Klaassen niet meer weg te denken uit het eerste elftal en wordt er meer van hem verwacht, zo gaf hij eerder al aan na het vertrek van aanvoerder Siem de Jong.

Tekst: Voetbalzone

Related posts