‘Logische opvolger’ De Boer: ‘Ik ga er wel voor om ooit hoofdtrainer te worden’

Na het winnen van vier landstitels op rij werd Frank de Boer al in verband gebracht met een vertrek bij Ajax, maar ondanks de belangstelling van Tottenham Hotspur bleef de succescoach in Amsterdam. Het lijkt er wel op dat hij bezig is aan zijn laatste jaar in de ArenA en mocht dat kloppen, dan moet Ajax dus een nieuwe hoofdtrainer zien te vinden. Jaap Stam wordt volgens De Telegraaf gezien als een logische opvolger voor De Boer.

Stam staat dit seizoen samen met Andries Ulderink voor de groep bij Jong Ajax en maakte maandagavond tegen Telstar zijn debuut als coach in het betaalde voetbal. Jong Ajax won onder het toeziend oog van De Boer met 3-0 en de huidige hoofdtrainer van de landskampioen noemde Stam een ’topcoach’. “Ik ga er wel voor om ooit ergens hoofdtrainer te worden”, reageert Stam.

“Tijdens mijn actieve carrière heb ik er nooit over nagedacht om trainer te worden”, vervolgt de ex-international. “Een jaar of vijf, zes geleden kreeg ik het gevoel dat het wel iets voor me zou kunnen zijn.” Hij begon als assistent van Jan Everse bij PEC Zwolle en stond toen weer een of twee dagen per week op het veld. “Dan merk je hoe leuk het is om met jonge gasten te werken, zeker als je ziet dat ze er profijt van hebben, zichtbaar beter worden. Dat smaakte naar meer, waarna ik voor mijn papieren ben gegaan.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts