De Zeeuw wil terug naar Eredivisie

Demy de Zeeuw hoopt terug te kunnen keren naar de Eredivisie. De middenvelder is transfervrij sinds zijn vertrek bij Spartak Moskou, dat De Zeeuw al verhuurde aan Anderlecht, en houdt met een individueel trainingsschema zijn conditie op peil. Hij wacht op een belletje van een interessante club: “Maar Go Ahead Eagles komt voor mijn gevoel nog een paar jaartjes te vroeg”, zegt De Zeeuw.

De 31-jarige middenvelder begon zijn loopbaan in Deventer en weet dat hij zo terug kan keren bij zijn oude club. De Zeeuw zet echter in op een grotere club: “Ik wil het liefst terug naar Nederland, naar Ajax, psv, FC Twente, Vitesse of feyenoord”, zegt de spelmaker tegen Helden. “Voor AZ sta ik ook open. Ik heb daar natuurlijk al eens gespeeld en bewaar mooie herinneringen aan de club. Tot op heden zijn geen van die clubs concreet geweest met interesse. Ja, ik ben dan bijvoorbeeld ‘een van de spelers op het lijstje’. Daar heb ik niet zoveel aan.”

Wanneer de interessante aanbieding uit Nederland niet voorbij komt, staat De Zeeuw ook open voor een mooi nieuw avontuur in het buitenland. De Major League Soccer is wat hem betreft ook een optie: De Zeeuw zegt de Amerikaanse competitie met grote belangstelling te volgen en is gek op het land. De 27-voudig international speelt sinds 2011 in het buitenland: toen ging hij van Ajax naar Spartak.

Tekst: Voetbalzone

Related posts