De Boer: ‘Er komt een moment dat we met Schöne en de directie om tafel gaan’

Lasse Schöne stapte twee jaar geleden als breedteversterking over van NEC naar Ajax, maar heeft in de jaren die volgden laten zien meer dan dat te zijn. De Deen, van origine een middenvelder, deed het in Amsterdam uitstekend als buitenspeler en nam deel aan meer wedstrijden dan van tevoren verwacht werd. Schöne staat na twee seizoenen open voor contractverlenging en zo lijkt Ajax er ook over te denken.

Trainer Frank de Boer zegt tegen Ajax TV dat Schöne een belangrijke steunpilaar is voor het huidige elftal. De Deen heeft het bovendien goed naar zijn zin bij de club, waarmee hij twee jaar achtereen kampioen werd en Champions League speelde. “We zijn heel blij met hem en er komt een moment dat we met hem en de directie om tafel gaan”, verzekert de kampioenscoach.

Schöne speelde voor Ajax 62 wedstrijden in de Eredivisie en maakte daarin 17 doelpunten. Ook staan er elf Champions League-wedstrijden en twee goals in het miljoenenbal achter zijn naam. Eind vorig seizoen gaf De Boer nog aan dat Ajax zich schappelijk zou opstellen, wanneer er een club zou komen voor Schöne. Hij kwam transfervrij binnen, dus voelt Ajax niet de noodzaak iets aan hem te verdienen bij een vertrek.

Tekst: Voetbalzone

Related posts