Veltman: ‘Tegen Van Persie of Robben leer je wel verdedigen’

Joël Veltman ging als reservespeler naar het WK, maar maakte tegen Spanje wel speelminuten. Twee maanden later keerde de centrale verdediger terug bij zijn club. Met Jong Ajax trad hij maandagavond aan tegen provinciegenoot SC Telstar.

”Na het WK ben ik naar Curaçao geweest, naar de bruiloft van Leroy Fer, Ibiza en Frankrijk. Voor het eerst sinds de jeugd had ik het gevoel dat ik even helemaal niks moest doen, behalve een paar stabiliteitsoefeningetjes en opdrukken”, blikt Veltman met De Telegraaf terug op de voetballoze periode.

De mandekker van de landskampioen is tijdens de mondiale eindronde een stuk wijzer geworden: ”Ik heb op het WK veel geleerd. Door mijn reserverol stond ik in de grote partijen altijd tegen Robin van Persie of Arjen Robben. Als die één-tegen-één met je komen, leer je wel verdedigen.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts