Jong Ajax in oefenduel nipt langs Al Dhafra

Daags na de eerste wedstrijd van Jong Ajax in de Jupiler League (3-0-zege op Telstar), stond een elftal Jong Ajacieden vriendschappelijk tegenover Al Dhafra. De spelers van Jong Ajax die maandag niet in actie kwamen, versloegen de opponent uit Abu Dhabi met 2-1.

Het oefenduel met de tegenstander uit Abu Dhabi werd afgewerkt op het terrein van amateurclub Robur et Velocitas in Apeldoorn. ,,Het belangrijkste was dat jongens die niet tegen Telstar speelden, deze week ook hun minuten hebben gemaakt’’, schetste Andries Ulderink een voornaam doel van de oefenwedstrijd.

De ploeg van Ulderink en Jaap Stam opende prima in Apeldoorn. Onder meer het vleugelspel van de flankaanvallers Gino van Kessel en Elton Acolatse stichtte gevaar voor het doel van de gasten. Een actie van Van Kessel legde ook de basis voor de openingstreffer. De voorzet leek spits Sam Hendriks te bereiken. Voordat de Ajacied kon inschieten, werd de bal door een speler van Al Dhafra al in eigen doel gewerkt: 1-0. ,,Hendriks stond klaar om toe te slaan’’, zag ook Ulderink. ,,Maar dat was al niet meer nodig.’’

De wedstrijd werd steeds rommeliger na het eigen doelpunt. ,,Al Dhafra gooide er soms flink de beuk in. Soms ook met irritante overtredingen. Wij leden ook steeds meer balbezit, gingen in dat opzicht mee in het dalende niveau.’’ Kort voor rust maakten de gasten uit het Midden-Oosten uit een counter gelijk. Jong Ajax herstelde zich direct na de pauze. Na een goede actie van opnieuw Van Kessel was het Danny Bakker die kon scoren: 2-1. ,,Het was een nuttige wedstrijd, waarin we sommige fases heel aardig speelden’’, besloot Ulderink. ,,Alleen het rommelige kwartier voor rust was minder.’’

Jong Ajax-Al Dhafra 2-1 (1-1)
31. Eigen doelpunt Al Dhafra 1-0
38. 1-1
53. Bakker 2-1

Opstelling Jong Ajax:
Mous; Noordhoff (46. Mirani), Gravenberch, Van Bruggen, Van Koesveld (46. Owusu); Boccara, Vissie (75. Wang), Bakker; Van Kessel, Hendriks en Acolatse (75. Bousbiba).

Tekst: Ajax.nl

Related posts