‘Het ging ver, Eto’o bepaalde zelfs wie er werd opgeroepen en wie niet’

De meningen over Samuel Eto’o zijn verdeeld. Het lijdt geen twijfel dat de clubloze aanvaller, die nadenkt over een voortzetting van zijn loopbaan bij Ajax, over de kwaliteiten beschikt om flink huis te houden in de Eredivisie: Kolbeinn Sigthórsson maakte er vorig seizoen niet meer dan tien voor Ajax. Eto’o staat er echter ook om bekend dat hij graag privileges geniet.

Ton du Chatinier leerde Eto’o kennen in hun gezamenlijke periode bij Anzhi Makhachkala, waar hij nu nog assistent-trainer is. De ex-trainer van FC Utrecht vertelt dat de voetballers ‘bepaalde’ privileges van de aanvaller zonder morren accepteerden. “Maar ik weet niet of het handig is als je als vaderfiguur een paar trainingen overslaat. Dan zegt zo’n jongetje: ‘waarom hij wel en ik niet’”, verklaart Du Chatinier dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Willie Overtoom kent Eto’o van het nationale elftal van Kameroen, waar de aanvaller al jaren de sterspeler is. De invloed van Eto’o reikt ver, heel ver. “Zo ver zelfs dat hij bepaalde wie er werd opgeroepen en wie niet”, stelt de middenvelder van AZ. “Althans, dat hoorde je wel eens. Hij had ook altijd een bodyguard bij zich. Of hij dat ook in Nederland gaat doen? Dat lijkt me niet kunnen.”

Binnen twee dagen duidelijkheid
“We krijgen binnen twee dagen duidelijkheid”, vertelt Overmars aan het Algemeen Dagblad. Trainer Frank de Boer schatte de kans onlangs op ‘fiftyfifty’. Waarschijnlijk liggen de salariseisen van de 33-jarige Eto’o boven het salarisplafond van Ajax. Toch gaf De Boer dat er mogelijk een uitzondering gemaakt wordt. Eto’o kan rekenen op veel belangstelling. Zo zouden ook Inter, AS Roma en Liverpool interesse hebben in de aanvaller.

Tekst: Voetbalzone

Related posts