El Ghazi: ‘Ik was zo blij, ik geloofde mijn oren niet’

Anwar El Ghazi maakte in de voorbereiding op het seizoen 2014/15 veel indruk bij Ajax. Hij scoorde acht keer en gaf daarmee nadrukkelijk zijn visitekaartje af aan trainer Frank de Boer, die positief antwoordde. De Boer deelde het talent mee dat hij de vrijgekomen plaats van Lesly de Sa in de A-selectie zou overnemen.

El Ghazi sprong een gat in de lucht toen de trainer het hem voor aanvang van het duel met Benfica vertelde. Dat zegt hij dinsdag een interview met NRC Handelsblad. “Ik dacht dat hij zou mededelen dat ik mocht meespelen in dat duel. Ik werd helemaal gek. Ik was zo blij, ik geloofde mijn oren niet”, aldus de buitenspeler.

De Boer liet El Ghazi vervolgens debuteren in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, tegen PEC Zwolle. Dat duel ging met 0-1 verloren, maar afgelopen zondag kreeg El Ghazi weer speeltijd tegen Vitesse. In die wedstrijd gaf de buitenspeler een assist en Ajax won met 4-1.

Tekst: Voetbalzone

Related posts