Selectie voor duel met Vitesse: WK-gangers wel, Zivkovic opnieuw niet

Frank de Boer heeft zijn wedstrijdselectie voor de eerste competitiewedstrijd van 2014-2015 bekendgemaakt. Vrijdag was al bekend dat de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman zich bij de geselecteerde achttien Ajacieden zouden bevinden. Ook Nick Viergever maakt deel uit van de wedstrijdselectie.

Viegever viel zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle (1-0-verlies) nog geblesseerd uit met een kniewond. De middenvelder/verdediger is voldoende hersteld.

Cillessen en Veltman begonnen maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, Blind meldde zich enkele dagen eerder, vrijdag 1 augustus, voor het eerst weer op de Toekomst. Het drietal stroomde later in vanwege de deelname aan het WK voetbal. Met Oranje veroverden ze een prachtige derde plaats in Brazilië. Ten opzichte van het keurkorps voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle zijn Lerin Duarte, Kenny Tete en doelman Peter Leeuwenburgh buiten de wedstrijdselectie gelaten.

De wedstrijdselectie voor de eerste competitiewedstrijd van 2014-2015 tegen Vitesse:
Kenneth Vermeer, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen, Mike van der Hoorn, Kolbeinn Sigthórsson, Davy Klaassen, Ricardo Kishna, Lucas Andersen, Daley Blind, Arek Milik, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jasper Cillessen, Stefano Denswil, Thulani Serero, Nick Viergever, Ruben Ligeon

Bron: Ajax.nl

Related posts