Overmars: ‘Een topspits als Eto’o bij Ajax zou natuurlijk fantastisch zijn’

Vrijdag baarde The Sun opzien, door te stellen dat Ajax bezig is met Samuel Eto’o. Het leek een behoorlijk ongeloofwaardig gerucht, maar de Engelse boulevardkrant had wel degelijk gelijk. Zaterdag bracht De Telegraaf naar buiten dat Marc Overmars en Michael Kinsbergen in Parijs spraken met de gelouterde spits. Overmars bevestigt de interesse desgevraagd zaterdag ook aan Voetbal International.

De directeur voetbalzaken kreeg woensdag een ‘signaal’ dat de 33-jarige Eto’o openstond voor de belangstelling van Ajax. De dag erop stapte Overmars met Kinsbergen de trein in richting Parijs. Daar spraken zij met de Kameroense aanvaller, die in het verleden voor grote clubs als Real Madrid, Barcelona, Internazionale en Chelsea uitkwam. Eto’o maakte een gretige indruk op Overmars, zegt hij.

“Hij is fit en heeft een grote drive om te presteren”, aldus de directeur, die ontdekt heeft dat geld op dit moment niet (meer) het belangrijkste doel is voor Eto’o. Die cashte het laatste decennium al gigantisch, met name in zijn periode bij Anzhi Makhachkala. Ajax speelt dit seizoen in de Champions League en dat kan Eto’o wel eens over de streep trekken. Overmars zou hem tot volgend jaar zomer of tot 2016 willen binden.

“We moeten natuurlijk de ontwikkeling van Milik en Zivkovic niet gaan remmen. Dat blijft een belangrijk aspect als we een ervaren speler halen. Maar wanneer een topspits als Eto’o naar Ajax wil komen, zou dat natuurlijk fantastisch zijn”. Eto’o werd in zijn rijke loopbaan driemaal kampioen van Spanje en eenmaal van Italië. Hij won ook driemaal de Champions League en pakte de Copa del Rey en Coppa Italia. Daarnaast werd de spits overladen met individuele prijzen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts