Dijks wil in Nederland blijven: ‘Eredivisie heeft de prioriteit’

Afgelopen week werd bekend dat Mitchell Dijks overbodig is bij Ajax en mag vertrekken. De verdediger kwam vorig seizoen nog uit voor SC Heerenveen en maakte daar een prima indruk, toch gaf trainer Frank de Boer aan hem niet te kunnen gebruiken. Soccernews.nl sprak met Dirk van Burik, zaakwaarnemer van Dijks, over de toekomst van de 21-jarige linksback.

“Er zijn genoeg clubs geïnteresseerd in Dijks”, aldus Van Burik tegenover SoccerNews.nl. “Ook toen hij nog voor Heerenveen speelde was er altijd al interesse, maar nu hij mag vertrekken bij Ajax al helemaal. Wij zijn nu rustig al deze interesse in kaart aan het brengen, we hebben natuurlijk tot 1 september.”

“Zowel clubs uit het binnen- als uit het buitenland hebben interesse getoond. In Nederland komt die interesse uit de Eredivisie en die interesse heeft ook de prioriteit. Als dat niks wordt gaan we kijken wat het buitenland te bieden heeft. Gelukkig zijn er genoeg clubs in Europa waar hij terecht kan”, sluit de belangenbehartiger af.

Tekst: Soccernews

Related posts