‘Vermaelen voor 19 miljoen naar Barcelona, Ajax onvangt zeven ton’

Manchester United-coach Louis van Gaal lijkt naast Thomas Vermaelen te grijpen. Volgens de BBC heeft Arsenal een bod van negentien miljoen euro van FC Barcelona op de Belgische verdediger geaccepteerd.

Vermaelen moet nog tot een persoonlijk akkoord met de Catalaanse club komen en zal vervolgens de medische keuring ondergaan. Problemen worden daarbij niet verwacht. Ook Manchester United was geïnteresseerd in de oud-Ajacied, maar lijkt zich na deze ontwikkelingen op alternatieven te moeten richten.

De nakende transfer van Vermaelen betekent goed nieuws voor Ajax. Omdat de Belg van 2001 tot 2009 in Amsterdam speelde, heeft de club recht op een opleidingsvergoeding van 3,75 procent. Dat betekent dat Ajax bij doorgang van deze transfer zo’n zeven ton op de rekening kan bijschrijven.

Tekst: Soccernews

Related posts