Schöne: ‘Gaan vlammen tegen Vitesse’

Lasse Schöne wil zondag met Ajax goed van start gaan in de Eredivisie. De middenvelder weet nog niet goed wat hij van de komende tegenstander kan verwachten.

Schöne (28) was vorig seizoen één van de drijvende krachten achter de vierde landstitel op rij voor Ajax. De Deen scoorde negen keer in 29 competitieduels. Schöne was daarnaast goed voor negen assists. Vorige week begon Ajax het nieuwe seizoen met een nederlaag tegen PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal (1-0).

De Amsterdammers hebben iets goed te maken voor het thuispubliek. Schöne gaat met Ajax voor eerherstel tegen Vitesse. De Arnhemmers wisten vorig seizoen dankzij een doelpunt van Valeri Qazaishvili te winnen in de ArenA (0-1). “We gaan vlammen”, aldus Schöne.

Huurlingen
De technicus vindt dat Ajax een goede voorbereiding achter de rug heeft. “Het enige minpuntje was de nederlaag tegen PEC Zwolle. We hebben de dag erna veel gesproken over wat er is misgegaan, maar we hebben goed getraind en zijn klaar voor Vitesse”, verklaart de 17-voudig international van Denemarken.

Schöne is benieuwd naar de kracht van tegenstander Vitesse. “Je kijkt natuurlijk wel wat er is bijgekomen en weggegaan, maar ze krijgen vaak spelers op huurbasis van wie je nog nooit hebt gehoord. Het is ook niet zo dat ik alle oefenwedstrijden van Vitesse heb gezien, we gaan nog beelden kijken”, besluit Schöne.

Tekst: Goal.com

Related posts