De Boer kritisch op aanwinst: ‘Hij moet ook flink aan de bak’

Robert Muric zal voorlopig nog niet in het shirt van Ajax te bewonderen zijn. De Kroatische aanwinst heeft een trainingsachterstand nadat hij maanden niet mee mocht trainen bij zijn vorige werkgever Dinamo Zagreb. Hoofdtrainer Frank de Boer is dan ook niet van plan om risico’s te nemen met de buitenspeler en wilde Muric ook nog even op scherp zetten.

“Zijn achterstand is wel aanzienlijk. Hij is bij een nieuwe club, een nieuwe omgeving en is ver van het niveau dat ik van hem verwacht. Hij krijgt de tijd, maar moet ook flink aan de bak. Muric willen we heel rustig brengen. Hij heeft zes maanden niet gespeeld en is onlangs ook nog geblesseerd geraakt”, laat de keuzeheer weten op de persconferentie.

Dinamo Zagreb was van mening dat Muric bij die club nog een contract had, maar de speler zelf gaf aan nooit een contract te hebben ondertekend. De FIFA moest uiteindelijk uitsluitsel geven en stelde Muric in het gelijk, waardoor de jongeling alsnog de overstap naar Ajax kon maken.

Tekst: Soccernews

Related posts