De Boer: ‘Ik zal niet met twee WK-gangers starten’

Ajax begint zondag met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De laatste twee seizoenen wisten de bezoekers te winnen in de Amsterdam Arena. Trainer Frank de Boer liet weten dat hij op zijn hoede is voor de ploeg van Peter Bosz.

“Het is fijn om thuis aan de competitie te beginnen, al heeft dat thuisvoordeel de laatste twee jaar ook niet echt geholpen. Het zijn vaak open wedstrijden tegen Vitesse. Ook nu hebben zijn gewoon een goede selectie. Vitesse is zeker geen gemakkelijke tegenstander”, vertelde De Boer tijdens de persconfentie.

“Bovendien graven ze zich ook niet in. Het is zaak voor ons alert en niet slordig te zijn, dan moeten we de drie punten kunnen pakken. Als wij wél slordig zijn, kan Vitesse er snel uitkomen met de individuele kwaliteiten waar ze over beschikken”, weet de oefenmeester.
Mogelijk start een van de drie WK-gangers in de basis. “De jongens die daar achter zitten, moeten nu een signaal afgeven”, gaf De Boer aan. “Maar het kan zomaar zijn dat er eentje van de drie in de basis staat. Ze kunnen geen negentig minuten spelen, dat is wel zeker. Daarom zal ik ook niet met twee WK-gangers starten, dan ben ik al twee wissels kwijt. Ik ga kijken of en waar het eventueel echt nodig is om ze te laten starten.”

In afwachting van eventuele transfers blijft Ajax hard trainen. “Voorlopig zijn dit in ieder geval de weken dat we hard en veel kunnen trainen, zodat we een buffertje opbouwen voor de weken dat we drie duels in de week moeten afwerken. De huidige belasting mag geen excuus zijn om niet fris en fruitig aan een wedstrijd te beginnen”, aldus De Boer.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts