Viergever traint nog apart en is onzeker voor duel met Vitesse

Ajax trainde donderdag in voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse met een selectie van 26 spelers. Nick Viergever nam geen deel aan de groepstraining, maar werd op hetzelfde veld onder handen genomen door fysiotherapeut Pim van Dord. Het is nog onzeker of hij op tijd fit is voor het duel met Vitesse.

Viergever viel afgelopen zondag tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal uit met een wond aan zijn knie. Nog voor rust moest hij zich tijdens zijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax laten vervangen. Drie dagen voor het duel met Vitesse was nog niet duidelijk of hij zondag weer inzetbaar is. Zo niet, dan is de uitwedstrijd tegen zijn voormalig werkgever AZ de volgende kans op een rentree.

Met drie keepers en 23 veldspelers was het een grote groep voor Frank de Boer en zijn assistenten. Na het gebruikelijke warmlopen was er voor het merendeel van de selectie een kaats-oefening, waarbij het vooral belangrijk was om de bal slechts één keer te raken. Even verderop waren het Daley Blind, Robert Muric en Joël Veltman die apart van de groep sprintoefeningen deden. Ricardo van Rhijn, tot deze donderdag nog regelmatig apart trainend van de groep, kon de groepstraining ditmaal wel volledig meedoen.

Na de eerste oefening was het tijd voor afwerken. De Ajacieden speelden in op de buitenspeler in de vorm van Lucas Andersen of Nicolai Boilesen, sprintten naar het midden van het veld en werkten vervolgens af op doel waar het trio keepers klaarstond om de ballen te onderscheppen. Daarna was het tijd om te trainen op het positiespel. Trainer Frank de Boer legde meerdere malen het spel stil om de spelers aanwijzingen te geven. Elkaar helpen, vooruit denken en kijken waar de tegenstander druk gaat zetten was het devies. De training werd afgesloten met een partijvorm.

Ajax traint nog twee keer voordat er aanstaande zondag om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen Vitesse.

Tekst: Ajax.nl

Related posts